Foto's

Foto's zeggen meer dan duizend woorden....

Gebruik foto's, daar waar het kan. Het geeft vaak al heel snel sfeer aan de boodschap die je de gasten wilt vertellen. Hier vind  je links naar een selectie van foto's. Deze zijn vrij te gebruiken.

 

Zo vind je hier de campagne-foto's van de "Gelukkig ben je in Groningen" en de "We gaan door - Ruimte Zat"-campagne. Met daarbij een links naar de campagne-pagina, waar je de bijbehorende tekst kunt vinden. Hoe meer deze foto's met een link naar de campagne-pagina wordt gedeeld hoe meer aandacht we op ons gebied vestigen. Dus graag delen allemaal!

 

De link 'stock foto's' geeft een impressie van foto's die zo vrij van internet te halen zijn en rechtenvrij gebruikt mogen worden. Onderaan de pagina geven we nog een paar tips met betrekking tot foto's en een aantal webadressen van stockfoto-websites met veel beeld dat rechtenvrij en gratis is.

 

Denk bij zoektermen aan woorden zoals: graan, graanveld, graanoogst, graanrepubliek, Oldambt, slingertuin, boerderij, etc....(Soms moet je in de Engelse taal zoeken).


Gelukkig ben je in Groningen

De campagne ‘Gelukkig ben je in Groningen’ laat je verwonderen over het goud van Groningen: de onverwachte en misschien nog onontdekte kanten van ons eigen Stad en Ommeland. In de campagne komen drie plekken in Oldambt voor. Om aan te haken bij de campagne kan je in je eigen online middelen deze beelden gebruiken. Verbind je er een link aan, verwijs dan naar https://oldambt.groningen.nl. Op deze website wordt de actie uitgelegd die aan de campagne is verbonden.

 

Belangrijk: voorwaarde voor het gebruik van deze foto's is de naamsvermelding van de fotografe Marieke Kijk in de Vegte. En je mag het materiaal niet bewerken of opnemen in een andere vormgeving zonder toestemming van Marketing Groningen.

 

Download
Download hier de foto
Wielrenners bij het dijkgat Carel Coenraadpolder Oldambt
dijk.png
Portable Network Grafik formaat 1.5 MB
Download
Download hier de foto
Uitkijktoren Reiderwolde
uitkijktoren.png
Portable Network Grafik formaat 1.1 MB
Download
Download hier de foto
Picknicken in de Graanrepubliek
graan.png
Portable Network Grafik formaat 1.1 MBGraanfoto's

Een selectie onze eigen graanfoto's. Deze zijn rechtenvrij te gebruiken.

Gebruik het downloadbestand om de foto's in groot formaat te downloaden.

Download
Graanfoto's Download
Download de bovenstaande set foto's in hoge resolutie in 1 ZIP-bestand
Graanfoto's.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 94.3 MB

Stockfoto's Graan

Dit is een selectie van zogenaamde stockfoto's van de website Pixabay. Deze zijn dus niet in Oldambt gemaakt. Maar we hebben een passende selectie gemaakt, die je hier wel zou kunnen gebruiken.

Wil je ze downloaden? Gebruik het downloadbestand onder de afbeeldingen.

Download
Stockfoto's Graan download
Download de bovenstaande set foto's in 1 ZIP-bestand
Stockfoto's Graan.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 5.1 MB

Tips voor gebruik van (stock)fotografie

Wanneer je een afbeelding van een van een stocksite downloadt, is het waarschijnlijk een heel groot JPEG-bestand. Om het te optimaliseren voor je website, is het aan te raden de grootte aan te passen en een kleinere versie te uploaden. Dat is geen probleem. Het is juist handig om met een grote foto te beginnen, want je kunt een grote foto altijd verkleinen. Andersom is dat een stuk moeilijker...

 

Zelf (betere) foto’s nemen: Je kunt natuurlijk niet overal stockfoto’s voor gebruiken (bijvoorbeeld foto’s van je team of je bedrijf). Als je foto’s van je eigen bedrijf nodig hebt, zijn er wat handige trucs om je foto’s goed te verlichten en een professionele look te geven, zelfs zonder dure camera en andere apparatuur.

 

Graphics: Heb je grafische afbeeldingen nodig, dan zijn er vele gratis online tools die je kunt gebruiken om je eigen infographics of of foto’s met tekst erop te maken. Canva en PiktoChart zijn hiervan voorbeelden. 

 

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om prachtige foto’s op je website te hebben. Er lijken elke dag meer goede sites met stockfoto’s bij te komen waar je gratis foto’s kunt downloaden, ook voor commercieel gebruik.

 

Zo maar via bijvoorbeeld Google foto's zoeken en gebruiken in je eigen promotie is vaak niet toegestaan. Dat raden we af. Gebruik liever website met stockfoto's, zodat je weet welke rechten op een foto rusten. Dat voorkomt gedoe.

 

Voorbeelden van websites waar foto's op staan die vaak wel rechtenvrij gebruikt mogen worden zijn:

 

Pxhere

Pixabay

Unsplash

SplitShire

Little Visuals

Barn Images

PicJumbo