Toolbox Oldambt

Dit is de Toolbox voor de ondernemers in Oldambt. Een verzameling informatie, teksten, foto's en videomateriaal die je als ondernemer kan en mag gebruiken. Hiermee kan je het beeld/imago van Westerwolde kracht bij te zetten en laat je ook zien dat je als ondernemer onderdeel van deze mooie regio bent.  Deze toolbox houden we bij en vullen we aan met nieuw materiaal.


OLDAMBT op het scherm

Narrow Casting Oldambt

Bovenstaande informatiepagina's kan je eenvoudig op een monitor in je bedrijf tonen. In de garderobe, een wachtruimte, bij de receptie, in de B&B... Je hebt niet veel nodig: een (oude) computer, een monitor en een internetverbinding. Wij verversen steeds de inhoud met mooie foto's en uittips.

 

Je gaat als volgt te werk:

 1. Ga naar https://zogroningenbeginthier.nl/wpscreens/oldambt/
 2. En druk op F11 om het "full screen" te tonen.

Als je dit elke dag doet, dan doen wij de rest.

 

 Tip: zorg dat de energiebesparing van de computer e/of monitor uit staat. Zodat niet na 30 minuten het scherm uitgeschakeld.

 

Wil je het verder "automatiseren", klik hier voor meer tips & trucs...


Magazine Online

Klik op de magazines dan kan je ze online doorbladeren. Ook leuk om via je eigen sociale media of website aan je gasten aan te bieden. 

Südost magazine

Recreatie kaart

Klik op de voorkant van de Graanrepubliek Oldambt Recreatiekaart en je kan hem online bekijken.  Je kan de kaart ook downloaden en op je eigen digitale media gebruiken.Teksten

Golvend Graan en Kabbelend Water

"Geniet van de schilderachtige natuur met de mooie kilometerslange landschappen. Vooral in de lente springen de korenvelden in het oog. Kort en groen in het voorjaar, in de zomer lang en geel, waaien de stelen in de wind.  Welkom in de Graanrepubliek."

 

Hier vind je allerlei teksten (ook in het Duits) die je kan gebruiken op je eigen website of in je brochure.

Video's

De Graanrepubliek van...

In april 2019 startte de campagne "#MijnGraanrepubliek" en publiceerden we videoportretten van personen die hun verhaal van De Graanrepubliek vertellen en laten zien. Deze portretten zijn door Marketing Oldambt gepubliceerd op sociale media, website en andere platforms. Het videomateriaal kan ook door pers en ondernemers vrij worden gebruikt.

Foto's

Beeldmateriaal

Wij hebben een selectie van foto's op deze site geplaatst. Deze zijn rechtenvrij te gebruiken.

 

We verwijzen hier tevens naar gratis stockphoto-websites. Zoek op de termen "graan" of "graanveld" (of de Engelse equivalenten).
Graankorrels

 • Oldambt is feitelijk (nu nog) de graanrepubliek met het grootste graanareaal van Nederland.
 • De landbouwbedrijven in Oldambt hebben veruit de grootste oppervlakte graanteelt per bedrijf. Het gemiddelde is 69 hectare per bedrijf.
 • Het populaire boek van Frank Westerman is ook in het Duits vertaald als ‘Das Getreideparadies’.
 • Het standbeeld van Sicco Mansholt staat in Blauwestad.
 • Rijst en mais vallen ook onder graansoorten, net als bijvoorbeeld rogge, gerst, haver en quinoa.
 • De graanoogst vindt jaarlijks in augustus plaats.
 • Graan en aardappelen worden beschouwd als de belangrijkste basisvoedingsmiddelen.
 • Veel van de prachtige oude herenboerderijen staan nog steeds te pronken in Oldambt.
 • Het enige vliegveld van de provincie Groningen ligt in Oostwold. Dit komt ook door het graan – vroeger werden de velden ingezaaid en besproeid met vliegtuigen.
 • Oldambt is de enige gemeente in Nederland, waarin een communistische partij in de Gemeenteraad zetelt.
 • Een deel van de graanvelden is in het begin van deze eeuw onder water gezet. Hierdoor is een meer ontstaan zo groot als het Sneekermeer: het Oldambtmeer.