Toolbox Oldambt

We zijn inmiddels al een tijdje bezig om regio Oldambt als "De Graanpubliek" (in Duits: Die Holländische Kornkammer) onder de aandacht te brengen. Veel ondernemers in Oldambt ondersteunen dit en uiten dit op allerlei verschillende manieren. Dat is fantastisch, want zo ondersteunt het aanbod de promotie en vice versa.


Magazine Online

Klik op je het magazine en je kan het magazine online doorbladeren. ook leuk om via je eigen sociale media of website aan je gasten aan te bieden. 

Pik een graantje mee

Dit is de Graanrepubliek Toolbox voor het Oldambt. Een verzameling van inspiratie, informatie, teksten, foto's en videomateriaal die je kunt gebruiken. Hiermee kan je het beeld/imago "De Graanrepubliek Oldambt" kracht bij te zetten en laat je ook zien dat je als ondernemer onderdeel van De Graanrepubliek uitmaakt of geeft je als pers achtergrondinformatie en/of ondersteunend materiaal. De teksten zijn er in verschillende lengtes en kunnen (met vermelding van de auteur) vrij in je eigen uitingen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor het rechtenvrije fotomateriaal en verwijzing naar (gratis te gebruiken) fotodatabanken en informatie over fotogebruik. Deze toolbox zullen we bijhouden en aanvullen met nieuw materiaal.op het scherm

Bovenstaande informatiepagina's kan je eenvoudig op een monitor in je bedrijf tonen. In de garderobe, een wachtruimte, bij de receptie, in de B&B... Je hebt niet veel nodig: een (oude) computer, een monitor en een internetverbinding. Wij verversen steeds de inhoud met mooie foto's en uittips.

 

Dit is nog een test, maar er komt binnenkort een "echte" variant. Je kan deze alvast uitproberen:

 1. Klik de presentatie aan
 2. Klik op het 4-koppige pijltje om het beeldvullend te maken
 3. Doe dat eventueel ook nog met je browser
 4. Hij doet het... mogelijk moet je wel voorkomen dat je scherm automatisch uitschakelt...

NB: we kunnen geen technische ondersteuning geven voor het apparaat waar je het op vertoont.


Teksten

Golvend Graan en Kabbelend Water

"Geniet van de schilderachtige natuur met de mooie kilometerslange landschappen. Vooral in de lente springen de korenvelden in het oog. Kort en groen in het voorjaar, in de zomer lang en geel, waaien de stelen in de wind.  Welkom in de Graanrepubliek."

 

Hier vind je allerlei teksten (ook in het Duits) die je kan gebruiken op je eigen website of in je brochure.

Video's

De Graanrepubliek van...

In april 2019 startte de campagne "#MijnGraanrepubliek" en publiceerden we videoportretten van personen die hun verhaal van De Graanrepubliek vertellen en laten zien. Deze portretten zijn door Marketing Oldambt gepubliceerd op sociale media, website en andere platforms. Het videomateriaal kan ook door pers en ondernemers vrij worden gebruikt.

Foto's

Beeldmateriaal

Wij hebben een selectie van foto's op deze site geplaatst. Deze zijn rechtenvrij te gebruiken.

 

We verwijzen hier tevens naar gratis stockphoto-websites. Zoek op de termen "graan" of "graanveld" (of de Engelse equivalenten).
Graankorrels

 • Oldambt is feitelijk (nu nog) de graanrepubliek met het grootste graanareaal van Nederland.
 • De landbouwbedrijven in Oldambt hebben veruit de grootste oppervlakte graanteelt per bedrijf. Het gemiddelde is 69 hectare per bedrijf.
 • Het populaire boek van Frank Westerman is ook in het Duits vertaald als ‘Das Getreideparadies’.
 • Het standbeeld van Sicco Mansholt staat in Blauwestad.
 • Rijst en mais vallen ook onder graansoorten, net als bijvoorbeeld rogge, gerst, haver en quinoa.
 • De graanoogst vindt jaarlijks in augustus plaats.
 • Graan en aardappelen worden beschouwd als de belangrijkste basisvoedingsmiddelen.
 • Veel van de prachtige oude herenboerderijen staan nog steeds te pronken in Oldambt.
 • Het enige vliegveld van de provincie Groningen ligt in Oostwold. Dit komt ook door het graan – vroeger werden de velden ingezaaid en besproeid met vliegtuigen.
 • Oldambt is de enige gemeente in Nederland, waarin een communistische partij in de Gemeenteraad zetelt.
 • Een deel van de graanvelden is in het begin van deze eeuw onder water gezet. Hierdoor is een meer ontstaan zo groot als het Sneekermeer: het Oldambtmeer.