Foto's

Foto's zeggen meer dan duizend woorden....

Het gebruiken van visuele content is tegenwoordig erg belangrijk. Zeker in een combinatie met tekst. Bezoekers zullen meer geïnteresseerd zijn en blijven daardoor langer op de website. Ook voor zoekmachines is deze combinatie erg belangrijk.

 

Hier tref je eigen materiaal aan en zogenaamde stockfotografie. We hebben ze enigszins gerubriceerd. Klik een foto aan om hem te vergoten, klik nog een keer met de rechtermuisknop op de foto en kies voor "Afbeelding opslaan als..."

 

Bij de stockfoto's hebben we een kleine selectie van foto's gemaakt die zo van internet te halen zijn en (belangrijk!) rechtenvrij gebruikt mogen worden. Onderaan de pagina geven we nog een paar tips met betrekking tot foto's en een aantal webadressen van stockfoto-websites met veel beeld dat rechtenvrij en gratis is. Eigen materiaal


Stockfoto's

Dit is een selectie van zogenaamde stockfoto's van de website Pixabay. Deze zijn dus niet in Westerwolde gemaakt. Maar we hebben een passende selectie gemaakt, die je hier wel zou kunnen gebruiken. 


Tips voor gebruik van (stock)fotografie

Wanneer je een afbeelding van een van een stocksite downloadt, is het waarschijnlijk een heel groot JPEG-bestand. Om het te optimaliseren voor je website, is het aan te raden de grootte aan te passen en een kleinere versie te uploaden. Dat is geen probleem. Het is juist handig om met een grote foto te beginnen, want je kunt een grote foto altijd verkleinen. Andersom is dat een stuk moeilijker...

 

Zelf (betere) foto’s nemen: Je kunt natuurlijk niet overal stockfoto’s voor gebruiken (bijvoorbeeld foto’s van je team of je bedrijf). Als je foto’s van je eigen bedrijf nodig hebt, zijn er wat handige trucs om je foto’s goed te verlichten en een professionele look te geven, zelfs zonder dure camera en andere apparatuur.

 

Graphics: Heb je grafische afbeeldingen nodig, dan zijn er vele gratis online tools die je kunt gebruiken om je eigen infographics of of foto’s met tekst erop te maken. Canva en PiktoChart zijn hiervan voorbeelden. 

 

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om prachtige foto’s op je website te hebben. Er lijken elke dag meer goede sites met stockfoto’s bij te komen waar je gratis foto’s kunt downloaden, ook voor commercieel gebruik.

 

Zo maar via bijvoorbeeld Google foto's zoeken en gebruiken in je eigen promotie is vaak niet toegestaan. Dat raden we af. Gebruik liever website met stockfoto's, zodat je weet welke rechten op een foto rusten. Dat voorkomt gedoe.

 

Voorbeelden van websites waar foto's op staan die vaak wel rechtenvrij gebruikt mogen worden zijn:

 

Pxhere

Pixabay

Unsplash

SplitShire

Little Visuals

Barn Images

PicJumbo